Neken Software | Creative designs
Neken software | Creative designs

Aplicatii web

O platforma pentru dezvoltarea de aplicatii web este un grup de biblioteci, un program sau un grup de programe, care ajuta programatorii in dezvoltarea rapida a acestor aplicatii. Prin folosirea unei platforme se incearca eliminarea unor activitati recurente si comune, de exemplu multe platforme ofera biblioteci pentru accesul la baze de date, pentru implementarea design-ului, pentru managementul sesiunilor si ajuta la refolosirea codului.

Siturile web se pot clasifica după o mulţime de factori, dar principalul factor rămâne subiectul de activitate (sau conţinutul) sitului. Din punct de vedere tehnologic un sit web poate fi alcătuit din orice tipuri de date şi informaţii statice, camere de discuţii, produse şi servicii de vânzare, anunţuri, formulare de completat online, sunete digitalizate, clipuri video, imagini statice şi animate, efecte speciale, meniuri dinamice şi multe, multe altele. Vorbind la un nivel mai înalt, subiectul (tema) unui sit web poate fi: un aşa-numit blog, portal web, catalog web, magazin virtual, bancă, universitate virtuală, bibliotecă, enciclopedie virtuală, revistă web, ziar web şi aproape orice altceva. Un exemplu de sit web oarecum surprinzător este CouchSurfing, un sistem de mijlocire de locuinţe particulare pentru găzduirea pe timpul concediului a călătorilor interesaţi de contacte cu noi persoane particulare şi noi culturi.

Dacă la început nu s-a pus accent prea mare pe latura estetică, în zilele de azi se acordă o importanţă din ce în ce mai mare nu numai conţinutului de informaţii al unui sit web, dar şi esteticii, dinamicii şi atractivităţii lui.

© 2009 Neken Software. Toate drepturile rezervate.